zondag, september 23, 2007

Nazomeren in de tuin

Het was een prachtige nazomerdag vandaag. Dia heeft vandaag haar moeder met Sammie opgehaald uit Haarlem en we konden lekker in de tuin zitten. Abbey en Sammie verdragen elkaar goed, maar ze dagen elkaar ook constant uit. Vooral Sammie, die natuurlijk graag de hele dag met Abbey wil spelen. Maar Abbey wil dat gedoe allemaal niet meer...ze is tenslotte al bijna vier! De katten lieten zich vrijwel de hele dag niet zien. Die vinden een vreemde hond in huis gewoon niet kunnen. Alleen Timon, die is nergens bang voor en veel te nieuwsgierig om binnen te blijven. Aan het eind van de middag heeft hij zelfs nog even met Sammie gestoeid. In de tuin was verder genoeg te zien. Het is spinnentijd, dus de hele tuin zit vol met spinnenwebben en spinnen. Eentje had zelfs een brute moord ge-pleegd op een lieveheers-beestje. Dat zat al helemaal ingesponnen en was bijna niet meer als lieveheersbeestje te herkennen. Naast het spinnenweb staat de passiebloem in bloei. 's Middags heb ik Abbey even laten zwemmen in de sloot hier om de hoek. Ze stonk namelijk een beetje zuur omdat ze vannacht in de bench had overgegeven. Zo'n sloot doet wonderen, want na een kwartiertje zwemmen ruikt Abbey weer heerlijk fris. Dia en haar moeder kwamen aan de overkant van de sloot even kijken, samen met Sammie. Toen ik een plastic flesje in het water gooide, zodat Abbey dat kon gaan ophalen, dacht Sammie dat het voor hem bedoeld was. Zonder zich ook maar één seconde te bedenken plonsde hij de sloot in en ging helemaal kopje onder! Het duurde even voordat hij weer boven kwam en toen bewees hij dat z'n zwemreflexen goed werken. Sammie is dus in Leiderdorp gedoopt. Sammie met een blaadje...die krijgt het nog druk in de herfst!
Sammie zit nog bij te komen van zijn duik. Timon kijkt nog even de "hond uit de boom".
Sammie en Timon...bijna even groot en net zo ondeugend.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En nog meer leven in de tuin, pas op hoor of jullie moeten weer verhuizen om uit te breiden haha!
Kan Abbey Teagan niet wat bijbrengen wat rustig worden is? Teagan denkt namelijk dat ze nog steeds pup is en voert heel wat kattekwaad uit!Maar tis een lieferd hoor! ;-)
Liefs, Els en co.

Anoniem zei

Wat leuk die foto's, maar die spin die vind ik zo onwijs smerig! Ik heb ze ook in de tuin maar ik voel absoluut niet de behoefte opkomen om die te fotograferen ....

Marjon