zondag, december 20, 2009

Winter in Leiderdorp (1)

Het is de laatste jaren niet echt gebruikelijk dat er veel sneeuw valt in het westen. Maar vannacht en vanochtend is er toch een redelijk pak sneeuw gevallen. De tuin was voor het eerst sinds we hier wonen onder een dikke witte laag bedekt. Mooie gelegenheid om de poezen eens een keer met sneeuw te laten kennismaken. Timon mocht als eerste de tuin in en hij vond het echt helemaal niks. Daarna was Nicky aan de beurt. Die zocht haar heil al snel onder een krukje. Sjimmie, met 19 jaar de oudste van het stel, was het meest relaxt... ze stapte dapper door de sneeuw. Na de katten mochten de honden ook nog even lekker in de tuin klooien. Vanwege de situatie op de weg komt er vandaag niets van de geplande wandeling in Berkheide, dus we gaan straks maar even de polder in met de honden.

We slapen altijd met het raam open... vanochtend lag de sneeuw behalve buiten ook binnen! De tuin lag er mooi bij onder een witte deken. Timon voor het eerst van z'n leven in de sneeuw.. hij bleef blerren!
Maar tegelijkertijd wilde hij toch ook wel alles onderzoeken. Nicky valt veel minder op in de sneeuw. Ze vond het best interessant, maar wilde ook graag weer snel naar binnen. Good old Sjimmie vond het best lekker in de sneeuw. Ze was de enige die lekker ontspannen rond stapte. Abbey is ook gek op sneeuw. Maar Rowlf gaat helemaal uit z'n dak! Hij wil ook graag weten wat er ónder de sneeuw ligt... En hij rent als een blije hond door de tuin. Hij vindt het witte poeder geweldig. Nog even stoeien en dan naar binnen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel leuk heb hier in Hongaland nog geen kat gezien sinds de sneeuw haha terwijl die anders druk aant muizenvangen zijn
DAaaaaaaaaag

Anoniem zei

Marco en Dia, leuk hé die echte winter, hier wordt er ook zo van genoten. Mooi al jullie vee zo in de sneeuw en Nicky is prachtig in al dat wit!
Groetjes en een vredevolle kerst van ons allemaal

Els, Julien en Teagan