zondag, december 18, 2011

Daar is Swiebertje...

Vorige week zaterdag hebben we Abbey & Rowlf weggebracht naar Dierenpension In 't Veld in Haaren, omdat we de dag daarop voor een paar dagen naar Disneyland Parijs zouden gaan. Onze beagles gaan daar altijd graag naartoe en ze komen er altijd doodmoe vandaan van het spelen en ravotten. In Disneyland hebben we het erg goed getroffen met het weer. Nauwelijks regen, vaak een strak blauwe lucht en een lekker zonnetje. Wel koud, maar daar kun je je op kleden. Donderdagavond laat waren we weer thuis en vrijdagmiddag gingen we naar Haaren om Abbey & Rowlf weer op te halen. Nu had Dia de week ervoor gehoord dat er daar in de buurt nog twee katertjes op een nieuw thuis zaten te wachten. En een van die beestjes was rood en die kleur hadden we nog niet in de collectie van Leiderdorp Zoo... Dus na een bakje koffie werd het telefoonnummer opgezocht van de mensen die de katertjes hadden en wat bleek? Het rode katertje was nog steeds beschikbaar. De zwarte ook trouwens, maar vol is vol hé. Dus... het rode katertje werd snel opgehaald en mocht 's avonds samen met de honden mee naar Leiderdorp. Maar daar zou het natuurlijk pas beginnen. Zouden de andere katten én de honden die nieuwe kleine rode indringer wel accepteren? Dat verliep heel anders dan we verwachtten. We hadden juist gedacht dat Abbey de meeste problemen zou opleveren, maar dat was nou juist degene die Swiebertje, zoals we het rode katertje genoemd hebben, als eerst accepteerde. Nog dezelfde avond lagen Abbey en Swiebertje naast elkaar op de bank! Daarna kwam Timon. Die had ook nauwelijks moeite met een nieuw speelkameraadje. Pikey had ruim een dag langer nodig, maar zoekt nu steeds meer toenadering. Gisteravond zat Swiebertje halverwege de trap en toen liep Pikey in de huiskamer overal te zoeken. Achter de stoel, onder de kast, in de kattenmandjes... waar zo die kleine rooie toch zitten? En vanavond zaten Pikey en Swiebertje samen uit één bakje te eten. Ook die kunnen het dus al goed met elkaar vinden. Nu Rowlf en Nicky nog. Rowlf is best nieuwsgierig naar Swiebertje, maar zodra hij in de buurt komt begint die naar hem te blazen. En Rowlf is een schijterd, dus die blaast dan meteen de aftocht. Het zal dan ook iets langer duren voordat die probleemloos met elkaar gaan stoeien. En Nicky blijft helemaal op afstand, maar dat zijn we van haar gewend. Bij Nicky duurt het gewoon een week of zes voordat een nieuw huisgenootje geaccepteerd wordt.




Na de autorit maken Abbey & Rowlf thuis voor het eerst kennis met Swiebertje. Pikey is de eerste avond wel erg nieuwsgierig, maar blijft op afstand... Timon komt van het begin af aan al dichterbij. Totaal onverwacht liggen Swiebertje en Abbey nog dezelfde avond naast elkaar op de bank.



En zaterdag natuurlijk de eerste fotosessie, die onderstaande plaatjes opleverde:

3 opmerkingen:

Fam. Brock zei

Wauw,
Superleuk !!!

Groetjes uit Brabant van zus Snoopy en de hele Haarense Zoo.

Anoniem zei

Wat een schatje. Je weet wat ze zeggen hé? "rooie en valen zijn donderstralen !"
Veel plezier met de aanwinst.

Groetjes,
Danielle

Anoniem zei

Wat lief zo'n rode rakker erbij Dia, wij hebben Dodi onze rode kater alweer 13 jaar, en super gezond. Veel geluk met jullie nieuwe aanwinst, Lieve groeten Jan/Ria en de meiden.