zaterdag, mei 19, 2007

De tuin

Het is alweer lang geleden dat ik voor het laatst deze blog heb bijgewerkt. Inmiddels heeft de tuin diverse verande- ringen ondergaan. Er zijn planten bijgekomen, maar ook planten verdwenen of verplaatst. Nu de koolmezen jongen hebben, vliegen ze af en aan naar de voersilo in de tuin. Hij moet regelmatig worden gevuld en is dan binnen een dag of vijf weer helemaal leeg. Sinds een paar dagen vinden we regelmatig egelpoep in de tuin. Waarschijnlijk eten de egels de restanten van het vogelvoer op, dat de mezen in hun enthousiasme op de grond laten vallen. Eens kijken of we vanavond een egel kunnen betrappen. Als dat lukt zal ik er een foto van maken, die dan binnenkort op deze pagina te zien zal zijn.


De rodo-dendron die door de vorige bewoners in de tuin is achter-gelaten staat nu in bloei. Het is geen roze exemplaar, zoals je ze meestal ziet, maar een donkerder exemplaar. Er zijn nu ook voor-zichtige plannen voor een vijver. Het zal in elk geval een voorge-vormde kunststof vijverbak worden van, waarschijnlijk, ongeveer 500 liter. Het is de bedoeling dat er zowel vissen als waterplanten in komen en eigenlijk willen we er ook een kleine waterval bij maken. En op termijn moeten de bielzen worden vervangen door een muurtje en ook de bestrating in de tuin moet worden vernieuwd. Kortom: nog wensen genoeg!

1 opmerking:

Anoniem zei

zo te zien is het al helemaal jullie stekie geworden, en leuk dat er zoveel vogels en ook egeltjes jullie tuin als toevluchtsoord hebben gevonden.
leuk weer eens wat te "zien" van jullie, en het ziet er gezellig uit.